Foto's en media

Wijnreis Chablis, Maçonnais en Côte d'Or in april 2017

Op Domaine Roy in Fontenay-près-Chablis het volledige gamma herproefd en de bestelling afgerond. Chablis, Chablis Premier Cru Fourchaume en Chablis Grand Cru Bougros prijkt weer op de lijst van Wijnkoperij Van den Hoogen. Dit huis voert ook een Petit Chablis, waarvan ik onder de indruk was. Botteling vindt plaats in juni 2017, wellicht een nieuwe wijn in het najaar.

Op Koningsdag een bezoek gebracht aan Domaine de la Croix Senaillet in Davayé in de Maçonnais. De Mâcon-Davayé en de Pouilly-Vinzelles vielen goed in de smaak.

In Pernand-Vergelesses mijn bestelling opgehaald bij Eric Marey. Natuurlijk weer even alle wijnen geproefd. In het glas de onvoorstelbaar mooie Corton-Charlemagne Grand Cru. Exclusief verkrijgbaar bij Wijnkoperij Van den Hoogen.

 

WineWeekend 2016 in de Broodfabriek in Rijswijk

Wijnkoperij Van den Hoogen was present op het WineWeekend 2016 in de Broodfabriek in Rijswijk (19 en 20 november 2016). Samen met collega-wijnimporteur Jelle-Lars Heijmans van Heijmans Wijnen uit Steenbergen bemanden we de stand. De volgende editie van het WineWeekend is op 25 en 26 november 2017. Reserveer alvast in uw agenda!

WineWeekend 2016 in de Broodfabriek in Rijswijk

Wijnkoperij Van den Hoogen was present op het WineWeekend 2016 in de Broodfabriek in Rijswijk (19 en 20 november 2016).

Chablis

In oktober 2015 bezocht ik Domaine Roy in Fontenay-près-Chablis om hun assortiment Chablis te herproeven. Inmiddels kreeg dit familiedomein een Coup de Coeur van de Guide Hachette (uitgave 2016) voor hun Chablis Premier Cru Fourchaume 2013. Naast de Chablis en de Chablis Grand Cru Bougros is deze prachtwijn exclusief verkrijgbaar bij Wijnkoperij Van den Hoogen.

Châteauneuf-du-Pape

Vigneron Vincent Gradassi van Domaine du Rempart uit Châteauneuf-du-Pape zet de doosjes met zijn wijn uit 2009 klaar voor transport naar Nederland.

Viré-Clessé

In de proefruimte van Domaine des Chazelles met Josette Chaland en hun Viré-Clessé 'Vieilles Vignes'.

Meursault

Sofie Bohrmann (Belgische) in Meursault is een begenadigd wijnmaakster. In oktober 2015 proeven op haar terras.

Beaujolais

Hartelijke ontvangst door Joëlle en Jean François Matray van Domaine du Cret d'Oeillat uit Régnié Durette, Beaujolais. De Morgon is inmiddels een vaste waarde in mijn assortiment (oktober 2015).

Louis Jadot

De wijnstudiereis naar de Bourgogne en Champagne is een onderdeel van de vinologenopleiding van de Wijnacademie in Maarn. Een bezoek aan de kelders van Louis Jadot is een ware belevenis (april 2015)

Chablis

In het najaar van 2014 proefde ik voor het eerst de Chablis van Domaine Roy in Fontenay-près-Chablis. Veelbelovend en reden genoeg om er najaar 2015 weer te proeven.

Wijnophaaldag Najaar 2014: alle voorbereidingen en proeverij in beeld!

Château Wagenbourg in de Elzas

Op bezoek bij Jacky en Mireille Klein van Château Wagenbourg in Soulzmatt, Elzas. Mei 2014.

In de kelder van Eric Marey in Pernand-Vergelesses

WineWeekend 2017

Wijnkoperij Van den Hoogen is ook in 2017 weer deelnemer. Het WineWeekend vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 en zondag 26 november. Reserveer alvast in je agenda!

Volg ons op Twitter