Assortiment en bestellen

Hieronder tref je het assortiment aan. Deze assortimentslijst kun je ook gebruiken als bestellijst. Uitgebreide beschrijvingen staan bij de wijnen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Jacques van den Hoogen. Hij is bereikbaar op zijn mobiele telefoonnummer 06-12 60 82 13 of per e-mail op info@wijnkoperijvandenhoogen.nl

Prijs-bestellijst 'Wijnkaart'


* = verplichte velden


MOUSSEREND

Françoise Antech is hartstikke trots op haar bubbels. En dat is terecht. Deze wijn is gemaakt van 90% mauzac, de plaatselijke druif. Deze Blanquette is een droge bubbelwijn met een verfijnde mousse. Heel plezierig en een feestelijk aperitief. Een mooie begeleider van oesters en andere zeevruchten. Sommigen vinden het net een Champagne en dat vind ik niet erg!
Van deze wijn heb ik ook de Brut Nature. Krijtdroog. Heerlijk bij Zeeuwse platte en daar weten ze in Bistromer aan de Haagse Javastraat alles van!

Een Champagne Brut van het huis Collard-Chardelle uit Villers-sous-Châtillon. Een mooi droge Champagne met een fijne iets florale neus. Prettig drinkbaar door een vriendelijke aanzet. Smaakvol en sappig. De wijn is opgebouwd uit 40% chardonnay, 40% pinot meunier en 20% pinot noir. Een rijke wijn met voldoende frisheid. Deze Champagne doet het uitstekend als aperitief.

Van dit huis is ook leverbaar:
Collard-Chardelle Brut Rosé - € 32,50
Collard-Chardelle Cuvée Spéciale demi-sec - € 32,50
Collard-Chardelle Blanc de Noirs - € 32,50

Eén van mijn favoriete Champagnes. Een prachtige neus van rijp fruit, een aangename aanzet door de heel verfijnde mousse. Lichte houttonen en brioche. Een Blanc de Blancs (100% chardonnay) die zich kan meten met de grote Champagnes. Wordt geleverd in een fraaie kist van zes flessen.

Fijne mousse. Krachtige, elegante Champagne van pinot noir (60%), chardonnay (25%) en pinot meunier (15%). Een blend van op eiken vaten vergiste wijn van druiven afkomstig van uitsluitend Premier en Grand Cru wijngaarden. Uitstekend aperitief en uitmuntend bij sashimi en gegrilde kreeft. In luxe geschenkdoos.

Uitsluitend in heel goede wijnjaren produceert Bollinger een ‘millésimé’. Deze blend van pinot noir (65%) en chardonnay (35%) is voor 95% afkomstig van Grand Cru wijngaarden. Complex, weelderig, met tonen van toast, brioche en citrus. Een Champagne om rustig van te genieten en culinair breed inzetbaar. In luxe geschenkdoos.

Deze heerlijk frisse Champagne met zijn zachte mousse is in een halfje een uitstekend aperitief! Prettige neus, subtiele smaak en mooie finale. 
In een doos zitten 6 van deze prachtige flesjes. 


WIT

De 100% Gros Manseng van Domaine des Cassagnoles uit de Côtes de Gascogne is een frisse, stuivende, droge wijn. Een prima begeleider van asperges. Ook de Aziatische keuken vindt in deze wijn een goede match, vanwege zijn plezierige kruidigheid. Prima aperitiefwijn.

Van hetzelfde huis van de familie Baumann is deze blend van chardonnay en sauvignon blanc. Heel fris. Een prettige, soepele droge witte wijn, die het iedereen naar de zin maakt.
Ideaal voor feesten en partijen.

Het huis Antech uit de Limoux maakt hoofdzakelijk mousserende wijnen. Zij voeren één stille wijn en dat is deze chardonnay. Een eerlijk en vol glas wijn zonder fratsen. Mooi droog. Geen hout. Supermarktprijs voor kwaliteit.

Een heerlijk fris, stuivend glas sauvignon blanc. Aangename geur in de neus. Deze wijn van Lionel Gousseaume uit  het dorp Choussy, dichtbij Oisly, heeft verfijnde zuren en drinkt daardoor uiterst plezierig. Een prettig, sappig glas uit de Touraine in het hart van de Loire.

Van dit huis is ook (beperkt) beschikbaar de AOP Touraine Oisly No. 1. Door een vinoloog blind geproefd, aangezien voor een Sancerre! € 15,50 per fles.

Limoux is een streek die enorm in opkomst is. Deze ‘Terres Amoureuses’ is gemaakt van 85% chardonnay en 15% mauzac. Het is voor z’n prijs een meer dan uitstekende wijn met veel smaak. Kan heel goed als aperitief, maar zeker ook bij een mooi visgerecht worden gedronken. De wijn wordt al een tijdje met plezier geschonken in het Haagse restaurant Oker (Denneweg 71).

De Mâcon-Davayé is een wijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De wijn heeft diepte, smaak en een aangename afdronk. Lekker fris citrusfruit in de neus. Een plezierig glas als aperitief en doet het ook heel goed bij schaal- en schelpdieren. Fijne mineraliteit.
Deze wijn van Domaine de la Croix Senaillet (van de broers Richard en Stéphane Martin) heb ik met bijzonder veel plezier toegevoegd aan mijn assortiment!

De op en top Chablis van Domaine Roy uit Fontenay-près-Chablis. Een frisse wijn met minerale tonen, iets citrus en mooie zuren. Chablis is een wijnstreek met geschiedenis en wereldwijd bekend. Heerlijke begeleider van schaal- en schelpdieren. Oesterwijn bij uitstek! Naast deze Chablis 2018 lever ik ook een Premier Cru Fourchaume 2017 (nummer 16 in de lijst) en een Grand Cru Bougros 2015 (nummer 21).

Een wijn met een neus van exotisch fruit, zoals ananas. Rijp en geurig. Een wijn waarin je het subtiele houtgebruik ontwaart en ook de frisheid ontdekt. Mooi in balans, aangename zuren en de ronde volheid van een Zuid-Franse chardonnay. Houdt zich moeiteloos staande bij een visgerecht (griet lijkt me verrukkelijk) met een romige saus. Een klassieke schoonheid, om heerlijk van te genieten dus! 

Er zijn veel Rieslings verkrijgbaar. Van droog naar wijnen met restzoet. Deze Riesling van Domaine Weinbach uit Kayserberg in de Elzas is droog. Veel smaak en een tikje kruidigheid, maar niet overheersend. Aangenaam sappig en een mooie lengte. Verrukkelijk met fruits de mer, blank vlees en geitenkaas. Een goedgemaakte Riesling kan ouderen en dat proef je.

Naast de Chablis 2018 voer ik van hetzelfde Domaine Roy de Premier Cru Fourchaume 2017. Het is een fijne en elegante wijn met een lange afdronk. Soepel en rond met mooie zuren. Met gemak 8 à 10 jaar te bewaren, waarbij deze Premier Cru alleen maar mooier wordt. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren of een lekker visje natuurlijk. Heel plezierig, dat juist dit huis in de Guide Hachette een Coup de Coeur voor deze wijn kreeg. Bovendien ook nog een eens twee sterren (van de te behalen drie) en de toekenning van een uitstekende prijs-kwaliteit.
Dat sluit dus helemaal aan bij het doel van mijn zoektochten! 

Heerlijk frisse en droge pinot blanc uit de Elzas. Rijk van smaak. Mooie zuren en in balans. Als aperitief is dit een prettige wijn en ook heel goed in te zetten bij lichte visgerechten of kalfsvlees. Domaine Weinbach uit Kaysersberg werkt bio-dynamisch en plukt altijd met de hand. Vakmanschap.

Een volle en ronde wijn. Aromatisch, kracht en lengte. Een echte dinerwijn. Deze Elzasser combineert moeiteloos met een visgerecht in een klassiek ingekookte saus. De kruidigheid is subtiel en de mooie zuren zorgen ervoor dat de wijn fris blijft.
Domaine Weinbach van Catherine Faller staat hoog aangeschreven en dat proef je! 

Op mijn zoektocht in april 2017 vond ik een mooie en lekkere Pouilly-Vinzelles. Naast Loché en Fuissé de derde 'Pouilly'. Wat een formidabele witte Bourgogne!
De wijn heeft structuur, sap, frisheid. En is vol van smaak. Kent een klein botertje. Een rijke wijn met een hint van gebrande hazelnoot. Heeft iets hout gehad, maar dan heel subtiel. De wijn heeft ook lengte: een heerlijke afdronk. Doet het goed bij visgerechten met een beurre blanc-saus, bijvoorbeeld in het Haagse Bistro-mer (Javastraat 9) waar deze wijn ook te vinden is. Verrijking van het assortiment!

Fris citrusfruit in de neus met ook bloesem en steenfruit (perzik). Een elegante wijn, goed in balans met ingetogen zuren. Een volle, ronde wijn in kleine productie (2000 flessen) met subtiele houtopvoeding. In de smaak een zweem zoethout, salmiak en een likje caramel. Een finale die met het ouderen van deze Bourgogne alleen maar grootser zal worden. Chardonnaydruiven afkomstig van de lieu-dit 'En Poillange', slechts 6,5ha groot, iets ten zuiden van het dorp Saint-Romain. Wijnmaker Stéphane Piguet zegt dat we deze wijn tot zeker 2024 kunnen drinken. En dat 2018 een groot jaar in de Bourgogne wordt.

Goed, beter, best. Chablis Grand Cru ‘Bougros’ 2015 is een topwijn van oude stokken (> 50 jaar). Veel fruit, breed, heel aromatisch - zeker met het ouderen van deze wijn. Vol en romig met lengte in de afdronk en een bewaarpotentieel van wel 15 jaar. Goede begeleider van kaastaart, geitenkaas of een mooi stuk Comté. Niet te koud serveren, het is anders zonde van de prachtige aroma’s. Voor een Grand Cru van topkwaliteit bijzonder prettig geprijsd.

Het huis Laurent Boussey, dat ligt in het dorpje Monthélie, maakt een schitterende Meursault. Een geurige neus; notig en honing. Volle smaak en zeer verfijnd. Het typische ‘vetje’, het boterige, maar dan subtiel. De lange afdronk; alles klopt in deze wijn. De ‘Vieilles Vignes’ van Boussey kreeg een Coup de Coeur in de Guide Hachette 2018. Ik kan je deze prachtige wijn aanbieden voor de scherpe prijs van € 32,50 per fles. Gemakkelijk houdbaar tot 2025. 

Een klassieke Meursault met sap, concentratie en smaak. Een lichte kruidigheid, iets romig, een subtiele vettigheid en een frisse afdronk. Prachtige mineraliteit. Het verfijnde houtgebruik heeft zijn werk gedaan. Raymond Dupont-Fahn komt uit het dorp Tailly en is de maker van deze heerlijke Bourgogne. De wijnstokken van Raymond in 'Les Tillets' zijn ongeveer 50 jaar oud.

Deze wijn is onderscheiden met een Coup de Coeur in de Guide Hachette 2019 en dat is meer dan terecht. Een elegante en evenwichtige wijn met een prachtige neus.
Romig, geconcentreerd, mondvullend en met behoud van mineraliteit. Wat opvalt aan deze wijn is de frisheid en drinkt daardoor heel aangenaam. Een heerlijke begeleider van een klassiek visgerecht met gereduceerde saus. Wijnmaker Louis Lequin komt uit Santenay en heeft nog meer moois gemaakt, waarvan de Bâtard-Montrachet (nummer 26) er een is.

Corton-Charlemagne is één van de duurdere wijnen uit het assortiment. Een wijn waar je wel even voor gaat zitten. Je proeft dan hoe subtiel deze wijn is. Amandelen in de neus, gedroogd fruit, rijk mondgevoel, lange afdronk. Bovendien heeft deze wijn van wijnmaker Eric Marey een groot bewaarpotentieel. Dit juweel uit de Bourgogne prijkt o.a. op de wijnkaart van het Haagse visrestaurant Bistro-mer aan de Javastraat 9.

De wijngaarden van Bâtard-Montrachet liggen tussen de dorpen Puligny-Montrachet en Chassage-Montrachet in en beslaan slechts zo'n 11 hectare. De wijnen die hier gemaakt worden zijn van een opperste verfijning. Domaine Louis Lequin uit Santenay is de schepper van dit kostbare vocht. Er zijn slechts zestien huizen die stokken hebben in Bâtard-Montrachet. De wijnen zijn heel geliefd, doch schaars.
Deze wijn is op voorraad, voor de ware wijnliefhebber. Visrestaurant Bistro-mer in de Javastraat 9 in Den Haag schenkt deze wijn voor haar gasten.  


ROSÉ

Deze zomer staat in het teken van genieten van rosé van topkwaliteit, maar schroom niet deze wijn straks in de herfst te drinken! Château d'Esclans van Sacha Lichine uit de Côtes de Provence maakt een werkelijk fantastische rosé en bewijst hiermee dat rosé absoluut een volwassen wijn is. Deze wijn is fris en heeft framboosjes in de neus. Een verfijnde wijn met aangename zuren. Sappig met een prettig mondcontact. Elegant, in balans en soepel. Rond, romig en rijk met een fijne finale. Kortom, een prachtige rosé van hoge kwaliteit die het niet hoeft te hebben van marketing of een hype. Combineert uitstekend met een gerecht. Niet onbeperkt leverbaar. 

Voor de liefhebber is een kleine voorraad beschikbaar van de volgende rosés uit de lijn van Château d'Esclans:
- Rock Angel 2018 - € 34,50
- Les Clans 2017   - € 59
- Garrus 2017        - € 120


ROOD

Deze 100% merlot heeft fruit in de neus en kent een aangenaam volle smaak. Heeft ook iets kruidigheid. Christian Bonfils uit Sablet (Rhône) is de maker van deze Vin de France uit de Vaucluse. Voor het geld een fantastisch glas. Een ronde, soepele doordrinker!

Château de Belvèze heeft velen verrast. Een karaktervolle wijn met aardse tonen, kruidig en krachtig. Gemaakt van drie soorten druiven: merlot, cabernet franc en (cépage accessoire) cabernet sauvignon. De Malepère, een streek in het zuiden van Frankrijk, kent een dominante aanwezigheid van Bordeauxrassen: het is hier natter dan in de omliggende gebieden. Opvoeding op eiken.

Een fijn glas wijn van 100% grenache. Soepel, smaakvol met een hint van vanille en cassis. Half jaar houtopvoeding op Frans eiken uit de bossen van Allier. Uitzonderlijk scherp geprijsd. Al jaren een vaste waarde in het assortiment en bij velen geliefd.

Christian Bonfils is een eigenzinnige wijnmaker en presteert het om een Sablet (Rhône) te maken, die staat als een huis en ik kan aanbieden voor een zacht prijsje. Dat is de lol van het vinden  van mooie wijnen voor mijn eigen wijnvoorraad. Een sappig, fruitig en fris glas wijn. Bovendien krachtig, maar de grenache blijft vriendelijk. Uitstekende wijn voor bij wildgerechten, zowel een heerlijk reebiefstukje als een mooie stoofschotel van bijvoorbeeld wildzwijn. Voor meer informatie over wild klik je hier.

De cru’s zijn terug. Jarenlang zijn deze wijnen ondergewaardeerd geweest. De typische geur en smaak van de gamay noir à jus blanc, zoals de druif officieel heet, is door de wijnliefhebber (her)ontdekt. Een gulle wijn met aardse tonen, fruit en kracht. Drinken op 16 graden, enkele jaren te bewaren en dé begeleider van de steak tartare (het liefst van wildernisvlees). 

Het vinden van een generieke rode Bourgogne voor een schappelijke prijs is gelukt! Aardse tonen, kersen, levendigheid en voilá: de soepele pinot noir van André Goichot staat als een huis. Heerlijk bij een kwartelborstje of kipdijfilet van maiskip. Schenk de wijn licht gekoeld voor een ultieme beleving! 

De vierde wijn in de lijst van Christian Bonfils (Sablet, Rhône) is een ware krachtpatser. Handgeplukte druiven (90% grenache en 10% syrah – na minder warme zomers kan het aandeel syrah oplopen naar 20%), 50 jaar oude stokken en 9 maanden houtopvoeding. Kruidigheid, mooie tannines, pruimen, het geheel in balans en met een prachtige afdronk. Een dinerwijn bij uitstek en een goede begeleider van wild. En kaas!

Deze fruitige rode Bourgogne met zijn prachtig geurende nues, mooie aanzet en verfijnde smaak is een voorbeeld van hoe een goede rode Bourgogne gemaakt moet worden. Denis Carré uit het dorp Meloisey doet dat. Aangename zuren, fijne tannines en een mooie afdronk. Eén jaar houtopvoeding doet de wijn goed. Zijdezacht zonder in te boeten aan kracht.

Deze Beaune Premier Cru van Denis Carré heeft rondeur. Is elegant en evenwichtig. Zachte tannines en mooie zuren. De wijn heeft ook pit en de verfijning proef je. Aardse tonen van paddestoel en biet. Kersen in de neus. Een prachtig lange afdronk. Nu al heel mooi op dronk, een grootse pinot noir.

De wijngaarden van 'Les Taillepieds' liggen pal naast het dorp Volnay en staan hoog aangeschreven. Deze 1er Cru is bijzonder elegant en mag 'lichtvoetig' worden genoemd. Een subtiele wijn die zich nog zeker zal ontwikkelen, dus voor wie enig geduld heeft zal deze fles in de toekomst een nog groter genot zijn.
Een verfijnde wijn vraagt om verfijnde gerechten. Een gebakken kwartelborstje (houdt het vlees lekker sappig) kan prima. Geniet van de lange finale van deze klasse-Bourgogne uit het gebied net onder Pommard.

In Nuits-Saint-Georges vond ik bij het domein van Guy en Yvan Dufouleur prachtige wijnen, waarvan deze heerlijke wijn uit de Côte de Nuits er één van is. Rood en zwart fruit in de neus, een mooie aanzet en prettige tannines. Een wijn met karakter, sap en een mooie, lange afdronk. Door de prettige zuren mooi in balans. Culinair breed inzetbaar. 

Deze Gevrey is een krachtige en rijke wijn met heerlijk rood fruit in de neus. Bovendien opvallend fris en levendig. Lichte houttonen door het subtiele gebruik van eikenhout. De wijn heeft een zachte kruidigheid en een fenomenale afdronk. Vol, rond en sap. Je koopt deze top uit de Bourgogne voor 49 euro per fles. Dat is veel geld voor een fles wijn, maar voor deze kwaliteit uit de Côte d’Or weer niet ...

Domaine Trapet-Rochelandet bezit diverse wijngaarden in Gevrey-Chambertin. De stokken van hun 'Les Champs Chenys' liggen tegen die van Grand Cru wijngaard Charmes-Chambertin aan. Dat geeft een mooie, ronde volle wijn met die typische aardse neus van de pinot noir. Fijn fruit en mooi geïntegreerde tannines in combinatie met een lange afdronk zorgen voor een geweldig glas wijn. Laurent Trapet heeft ook stokken staan in de Grand Cru wijngaarden Ruchottes-Chambertin. Op aanvraag kan ik enkele flessen toegewezen krijgen (€ 150 per fles).


Diversen

Ons aanbod in je mailbox!

Tweemaal per jaar verschijnt onze wijnmailing. Wil je exclusief en als eerste op de hoogte worden gebracht van ons assortiment en nieuwe wijnen? Meld je dan aan voor deze wijnmailing.

Aanmelden wijnmailing
 

Pulltex AntiOx WineStopper

- topkwaliteit afsluiter
- sluit hermetisch af
- inclusief handige datumring
- actief koolstoffilter (2 jr. werkzaam)
- voorkomt oxidatie in de fles
- 10 dagen (!) houdbaarheid van uw wijn
- geschikt voor elke fles
- inclusief opbergetui
- in luxe kadoverpakking
- € 19,95 per stuk
- bestellen op deze pagina bij 'Diversen'