Assortiment en bestellen

Hieronder tref je het assortiment aan. Deze assortimentslijst kun je ook gebruiken als bestellijst. Uitgebreide beschrijvingen staan bij de wijnen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Jacques van den Hoogen. Hij is bereikbaar op zijn mobiele telefoonnummer 06-12 60 82 13 of per e-mail op info@wijnkoperijvandenhoogen.nl

Prijs-bestellijst 'Wijnkaart'


* = verplichte velden


MOUSSEREND

Françoise Antech is hartstikke trots op haar bubbels. En dat is terecht. Deze wijn is gemaakt van 90% mauzac, de plaatselijke druif. Deze Blanquette is een droge bubbelwijn met een verfijnde mousse. Heel plezierig en een feestelijk aperitief. Een mooie begeleider van oesters. Sommigen vinden het net een Champagne en dat vind ik niet erg!

Eén van mijn favoriete Champagnes. Een prachtige neus van rijp fruit, een aangename aanzet door de heel verfijnde mousse. Lichte houttonen en brioche. Een Blanc de Blancs (100% chardonnay) die zich kan meten met de grote Champagnes. Wordt geleverd in een fraaie kist van zes flessen.

Fijne mousse. Krachtige, elegante Champagne van pinot noir (60%), chardonnay (25%) en pinot meunier (15%). Een blend van op eiken vaten vergiste wijn van druiven afkomstig van uitsluitend Premier en Grand Cru wijngaarden. Uitstekend aperitief en uitmuntend bij sashimi en gegrilde kreeft. 

Uitsluitend in heel goede wijnjaren produceert Bollinger een ‘millésimé’. Deze blend van pinot noir (65%) en chardonnay (35%) is voor 95% afkomstig van Grand Cru wijngaarden. Complex, weelderig, met tonen van toast, brioche en citrus. Een Champagne om rustig van te genieten en culinair breed inzetbaar. 

Deze heerlijk frisse Champagne met zijn zachte mousse is in een halfje een uitstekend aperitief! Prettige neus, subtiele smaak en mooie finale. 
In een doos zitten 12 van deze prachtige flesjes. 


WIT

De 100% Gros Manseng van Domaine des Cassagnoles uit de Côtes de Gascogne is een frisse, stuivende, droge wijn. Een prima begeleider van asperges. Ook de Aziatische keuken vindt in deze wijn een goede match, vanwege zijn plezierige kruidigheid. Prima aperitiefwijn.

Van hetzelfde huis van de familie Baumann is deze blend van chardonnay en sauvignon blanc. Heel fris. Een prettige, soepele droge witte wijn, die het iedereen naar de zin maakt.
Ideaal voor feesten en partijen.

Het huis Antech uit de Limoux maakt hoofdzakelijk mousserende wijnen. Zij voeren één stille wijn en dat is deze chardonnay. Een eerlijk en vol glas wijn zonder fratsen. Mooi droog. Geen hout. Supermarktprijs voor kwaliteit.

Limoux is een streek die enorm in opkomst is. Deze ‘Terres Amoureuses’ is gemaakt van 85% chardonnay en 15% mauzac. Het is voor z’n prijs een meer dan uitstekende wijn met veel smaak. Kan heel goed als aperitief, maar zeker ook bij een mooi visgerecht worden gedronken. De wijn wordt al een tijdje met plezier geschonken in het Haagse restaurant Oker (Denneweg 71).

Heerlijke witte Bourgogne waar je met plezier een doosje van bestelt. Mooie vondst, deze ‘kleine Meursault’! De wijngaarden van deze generieke Bourgogne AOP liggen pal naast die van Meursault ‘Les Dressolles’. Houtopvoeding waardoor vol en rond. Vleeswaren, slakjes, mosselen, vis en geitenkaas doen het uitstekend bij deze frisse Bourgogne.

Een lichte, heel evenwichtige 100% chardonnay van de hand van Bernard Lapierre. Een wijnboer met een hele kleine, maar o zo fijne productie. Tot voor kort waren de adres-etiketten op de dozen met de hand geschreven! Uitstekend apéritief van kalkrijke bodem.

De op en top Chablis van Domaine Roy uit Fontenay-près-Chablis. Een frisse wijn met minerale tonen, iets citrus en mooie zuren. Chablis is een wijnstreek met geschiedenis en wereldwijd bekend. Naast deze Chablis lever ik ook een Premier Cru Fourchaume (nummer 17 in de lijst) en een Grand Cru Bougros (nummer 22).

De Mâcon-Davayé is een wijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De wijn heeft diepte, smaak en een aangename afdronk. Lekker fris citrusfruit in de neus. Een plezierig glas als aperitief en doet het ook heel goed bij schaal- en schelpdieren. Fijne mineraliteit.
Deze wijn van Domaine de la Croix Senaillet (van de broers Richard en Stéphane Martin) voeg ik met bijzonder veel plezier toe aan mijn assortiment!

De familie Chaland uit Viré (Mâconnais) levert al jaren deze wijn van Domaine des Chazelles. Geconcentreerde wijn van 100% chardonnay met frisse citrustonen en prettige mineraliteit. Druiven van stokken (40 tot 80(!) jaar oud), die halverwege de helling staan, in een kom met zuid-oost expositie.
Handgeplukte druiven en tien maanden rijping op de ‘lie’.

Heerlijk frisse en droge pinot blanc uit de Elzas. Rijk van smaak. Mooie zuren en in balans. Als aperitief is dit een prettige wijn en ook heel goed in te zetten bij lichte visgerechten of kalfsvlees. Domaine Weinbach uit Kaysersberg werkt bio-dynamisch en plukt altijd met de hand.

Er zijn veel Rieslings verkrijgbaar. Van droog naar wijnen met restzoet. Deze Riesling van Domaine Weinbach uit Kayserberg in de Elzas is droog. Veel smaak en een tikje kruidigheid, maar niet overheersend. Aangenaam sappig en een mooie lengte. Verrukkelijk met fruits de mer, blank vlees en geitenkaas.

Naast de Chablis 2015 voer ik van hetzelfde Domaine Roy de Premier Cru Fourchaume 2015. Het is een fijne en elegante wijn met een lange afdronk. Soepel en rond met mooie zuren. Met gemak 8 à 10 jaar te bewaren, waarbij deze Premier Cru alleen maar mooier wordt. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren of een lekker visje natuurlijk. Heel plezierig, dat juist dit huis in de Guide Hachette een Coup de Coeur voor deze wijn krijgt. Bovendien ook nog een eens twee sterren (van de te behalen drie) en de toekenning van een uitstekende prijs-kwaliteit.
Dat sluit dus helemaal aan bij het doel van mijn zoektochten! Door de CdC wel beperkt leverbaar.

Eric Marey is in de lijst goed vertegenwoordigd. Dat komt omdat hij prachtige wijnen maakt. Heeft enkele jaren enorm pech gehad met ‘la grêle’, de hagel. Veel oogst is verwoest en dus een kleine opbrengst. Deze wijn is filmend met tonen van vanille, toast en hazelnoot. Een op en top Bourgogne en als begeleider van een visgerecht met klassieke, ingekookte saus op basis van room en boter, fenomenaal.

Eén van mijn favoriete witte Bourgognes, gemaakt door Marie-Madeleine Maratray in Ladoix-Serrigny. Kleine productie en ik krijg niet altijd de aantallen, die ik hebben wil (het huis wil meerdere, vaste klanten tevreden stellen). De Ladoix zelf: minerale aanzet, gebrande hazelnoot, verfijnd, mooie balans met frisse zuren. Een klassewijn.
Ook in halfjes verkrijgbaar (nummer 20).

Een volle en ronde wijn. Aromatisch, kracht en lengte. Een echte dinerwijn. Deze Elzasser combineert moeiteloos met een visgerecht in een klassiek ingekookte saus. De kruidigheid is subtiel.
Domaine Weinbach van Catherine Faller staat hoog aangeschreven en dat proef je! 

Goed, beter, best. Chablis Grand Cru ‘Bougros’ 2012 is een topwijn van oude stokken (> 50jaar). Veel fruit, breed, heel aromatisch - zeker met het ouderen van deze wijn. Vol en romig met lengte in de afdronk en een bewaarpotentieel van wel 15 jaar. Goede begeleider van kaastaart, geitenkaas of een mooi stuk Comté. Niet te koud serveren, het is anders zonde van de prachtige aroma’s.

‘Sous Frétille’ is één van de acht climats in Pernand-Vergelesses, die 1er Cru gekwalificeerd zijn. Vanilletonen, mooi filmend en veel smaak. Een heel evenwichtige wijn. Bij uitstek geschikt voor een visgerecht zoals bijvoorbeeld zeeduivel met saffraansaus (omdat de wijn body heeft).

Op mijn zoektocht in april van dit jaar vond ik een mooie en lekkere Pouilly-Vinzelles. Naast Loché en Fuissé de derde 'Pouilly'. Wat een formidabele witte Bourgogne!
De wijn heeft structuur, sap, frisheid. En is vol van smaak. Kent een klein botertje. Een rijke wijn met een hint van gebrande hazelnoot. Heeft iets hout gehad, maar dan heel subtiel. De wijn heeft ook lengte: een heerlijke afdronk. Doet het goed bij visgerechten met een beurre blancsaus. Verrijking van het assortiment!

Het huis Laurent Boussey, dat ligt in het dorpje Monthélie, maakt een schitterende Meursault. Een geurige neus; notig en honing. Volle smaak en zeer verfijnd. Het typische ‘vetje’, het boterige, maar dan subtiel. De lange afdronk; alles klopt in deze wijn. De ‘Vieilles Vignes’ van Boussey kreeg een Coup de Coeur in de Guide Hachette 2015. Ik kan je deze prachtige wijn aanbieden voor de scherpe prijs van € 32,50 per fles. Gemakkelijk houdbaar tot 2023. 
In het Haagse restaurant Oker (Denneweg 71) is deze Meursault inmiddels een vaste waarde op de wijnkaart!

Corton-Charlemagne is één van de duurdere wijnen uit het assortiment. Een wijn waar je wel even voor gaat zitten. Je proeft dan hoe subtiel deze wijn is. Amandelen in de neus, gedroogd fruit, rijk mondgevoel, lange afdronk. Bovendien heeft deze wijn een groot bewaarpotentieel.


ROSÉ

Er zijn veel rosés. Heel veel rosés. Bij het vinden van een rosé heb ik mij laten leiden door mijn persoonlijke smaak. De rosé van Château Puech-Haut uit Saint Drézéry is veruit favoriet! De rosé ‘Prestige’ van dit huis uit de oostelijke Languedoc, is gemaakt van grenache (60%) en cinsault (40%). De wijn is helder en licht van kleur. Aroma’s van lychee, steenfruit en watermeloen. In de smaak citrusfruit, lichte kruidigheid en zoethout. Frisse zuren en een lange afdronk. Drink deze rosé zeker niet te koud en serveer hem rustig in een Bourgogne-glas: het zal het rijke karakter zeker ten goede komen. Ook prima in te zetten bij een gerecht!


ROOD

Deze 100% merlot heeft fruit en een aangenaam volle smaak. Christian Bonfils uit Sablet (Rhône) is de maker van deze Vin de France uit de Vaucluse. Een ronde, soepele doordrinker!

Château Belvèze heeft velen verrast. Een karaktervolle wijn met aardse tonen, kruidig en krachtig. Gemaakt van drie soorten druiven: merlot, cabernet franc en (cépage accessoire) cabernet sauvignon. De Malepère, een streek in het zuiden van Frankrijk, kent een dominante aanwezigheid van Bordeauxrassen: het is hier natter dan in de omliggende gebieden. Opvoeding op eiken.

Een fijn glas wijn van 100% grenache. Soepel, smaakvol met een hint van vanille en cassis. Half jaar houtopvoeding op Frans eiken uit de bossen van Allier. Uitzonderlijk scherp geprijsd.

De cru’s zijn terug. Jarenlang zijn deze wijnen ondergewaardeerd geweest. De typische geur en smaak van de gamay noir à jus blanc, zoals de druif officieel heet, is door de wijnliefhebber (her)ontdekt. Een gulle wijn met aardse tonen, fruit en kracht. Drinken op 16 graden, enkele jaren te bewaren en dé begeleider van de steak tartare (het liefst van wildernisvlees). 

Het vinden van een generieke rode Bourgogne voor een schappelijke prijs is gelukt! Aardse tonen, kersen, levendigheid en voilá: de soepele pinot noir van André Goichot staat als een huis. Heerlijk bij een kwartelborstje of kipdijfilet van maiskip. Schenk de wijn licht gekoeld voor een ultieme beleving! 

De tweede wijn in de lijst van Christian Bonfils (Sablet, Rhône) is een ware krachtpatser. Handgeplukte druiven (90% grenache en 10% syrah – na minder warme zomers kan het aandeel syrah oplopen naar 20%), 50 jaar oude stokken en 9 maanden houtopvoeding. Kruidigheid, mooie tannines, pruimen, het geheel in balans en met een prachtige afdronk. Een dinerwijn bij uitstek en een goede begeleider van wild. En kaas!

Deze heel fruitige rode Bourgogne met zijn mooie aanzet en verfijnde smaak is een voorbeeld van hoe een goede rode Bourgogne gemaakt moet worden. Denis Carré doet dat. Aangename zuren en fijne tannines. Eén jaar houtopvoeding. Vaste waarde op de wijnkaart van restaurant Oker in Den Haag (Denneweg 71).

Nog een parel van de hand van Denis Carré uit Meloisey. Zijdezachte Bourgogne met aangenaam rood gekonfijt fruit in de neus. Deze wijn is elegant, verfijnd, gracieus. Met soepele en aangename tannines. Een wiijn die het heel goed doet bij gevogelte. Heeft 14 maanden op Frans eiken gelegen. Nu prachtig op dronk en houdbaar tot tenminste 2022.

Elegant, evenwichtig, fruit, souplesse, lange afdronk. Een sappige wijn met mooie zuren. Eigenlijk zoals een top-Bourgogne behoort te zijn. De wijn heeft 18 maanden houtopvoeding gehad. Fraaie tannines en body. Genietwijn! 

Deze Beaune Premier Cru van Denis Carré heeft rondeur. Is elegant en evenwichtig. Zachte tannines en mooie zuren. De wijn heeft ook pit en de verfijning proef je. Aardse tonen van paddestoel en biet. Kersen in de neus. Een prachtig lange afdronk. Op de wijnkaart bij restaurant Oker (Denneweg 71, Den Haag) als Mike's Special!

Ten zuiden van het dorp Vosne-Romanée ligt Nuits-Saint-Georges. Deze wijn heeft aardse tonen van de pinot noir met prachtig fruit in de neus. Subtiele, bijna ‘gracieuze’ wijn. Krachtig én subtiel. Gevogelte doet ‘t uitstekend bij deze op en top rode Bourgogne. 

Alexandre Fouque uit Faugères maakt deze wijn op de ‘Amarone-manier’. Hij plukt de grenache van 60 jaar oude stokken met de hand als de trossen heel rijp zijn en laat zijn druiven daarna iets indrogen. De vergisting vindt plaats in tanks met een vervolg in houten vaten met battonage. Na 14 maanden houtopvoeding is het resultaat een heel krachtige, volle, aromatische wijn. Kersen, zoethout en bramen. Vettigheid en restsuiker waarneembaar (15% alc.). Geringe opbrengst van 15-30hl/ha. Dat maakt de wijn iets prijziger, maar is het bedrag meer dan waard. Wijn om aan het eind van het (vlees)hoofdgerecht te ontkurken en mee te nemen naar het bordje kaas. Genietwijn!

Deze ‘Les Noizons’ is één van de beste rode Bourgognes met zijn lengte, kracht, souplesse en rijke schakering rood fruit. Pommard behoort tot de krachtigste rode wijn uit de Côte de Beaune. Kalk- en kleibodem op iets hoger gelegen percelen van Denis Carré waar met de hand geplukt wordt in de wijngaard die maar liefst 85 jaar oud is!

Deze wijn vond ik bij Christophe Bryczek in Morey-Saint-Denis. Christophe is de derde generatie wijnmaker (van Poolse afkomst) en beheert het familiedomein (sedert 1953) van in totaal 3 hectare. De wijn heeft finesse, is fris en fruitig, soepel en heel elegant. In de neus mooi rood en zwart fruit. Aangename zuren, diep gekleurd en met het ouderen van deze wijn krijg je een prachtig lange afdronk. Niet te warm serveren, een graad of 16 à 17 is ideaal voor deze pinot noir. De 2016 wordt naar verwachting gebotteld in februari 2018, prijs is onder voorbehoud.

Van alle Franse wijnbouwgebieden heeft de Bourgogne de meest nauwkeurige herkomstindeling. De wijngaarden liggen tegen de Grand Cru wijngaarden van ‘Charmes-Chambertin’ aan. Dat betekent, dat je een meer dan uitstekende wijn koopt, maar niet de Grand Cru-prijs betaalt. Dat maakt het zoeken naar bijzondere wijnen voor een prettige prijs nu zo leuk! Het is een rijke en krachtige wijn met heerlijk rood fruit in de neus. Lichte houttonen door het gebruik van eikenhout, subtiel aanwezig. De wijn heeft een zachte kruidigheid en een fenomenale afdronk. Je koopt deze top uit de Bourgogne voor 35 euro per fles. Dat is veel geld voor een fles wijn, maar voor deze kwaliteit uit de Côte d’Or weer niet …
De 2016 wordt naar verwachting gebotteld in februari 2018, prijs is onder voorbehoud.

Christophe Pichon maakt zijn wijn van 90% syrah en 10% viognier. Die laatste druif geeft de wijn de wat diepere kleur (door de hogere zuurgraad dan de syrah). Stevige, maar fijne tannines, aroma’s van zwarte bes en leer. Enorm bewaarpotentieel. Deze meest noordelijke appellation van de Rhône is zeker geen zware wijn, eerder intens. De wijn krijgt een opvoeding van 15 maanden op nieuw eiken. 2012 is een heel mooi jaar en deze Côte-Rôtie blijft bijzonder aangenaam geprijsd.

De Corton Grand Cru van Eric Marey is de uitsmijter in rood. En wat voor één!
Bosaardbeitjes in de neus, iets cacao, ronde tannines en een lange afdronk. Nog een paar jaar opleggen is geen probleem, maar nu van genieten is  geen bezwaar. Corton beslaat slechts 95ha in de Bourgogne. Op de veiling bij Winefield’s Auctioneers in Amsterdam bracht deze Corton ruim 65 euro per fles op. Doe je voordeel met mijn prijsstelling!


Diversen

Ons aanbod in je mailbox!

Tweemaal per jaar verschijnt onze wijnmailing. Wil je exclusief en als eerste op de hoogte worden gebracht van ons assortiment en nieuwe wijnen? Meld je dan aan voor deze wijnmailing.

Aanmelden wijnmailing
 

Pulltex AntiOx WineStopper

- topkwaliteit afsluiter
- sluit hermetisch af
- inclusief handige datumring
- actief koolstoffilter (2 jr. werkzaam)
- voorkomt oxidatie in de fles
- 10 dagen (!) houdbaarheid van uw wijn
- geschikt voor elke fles
- inclusief opbergetui
- in luxe kadoverpakking
- € 19,95 per stuk
- bestellen op deze pagina bij 'Diversen'